Dansk Brystkræft OrganisationForsidenDansk Brystkræft OrganisationKalenderDansk Brystkræft OrganisationDBObladetDansk Brystkræft OrganisationMedlemmerDansk Brystkræft OrganisationStøt DBODansk Brystkræft OrganisationKontaktDansk Brystkræft OrganisationNyttige linksDansk Brystkræft OrganisationSøg
Dansk Brystkræft OrganisationDansk Brystkræft Organisation
StøtBliv medlem

Psykologhjælp

Psykosocial psykologi eller psykoonkologer findes ikke i samme omfang i Danmark som fx Tyskland og USA, hvor psykologerne er tilknyttet de onkologiske afdelingere på linje med psykiatere. Det giver en stor fordel i forhold til at forstå den medicinske baggrund for og indfaldsvinkel til kræftsygdommene. Psykologerne kan derfor både yde hjælp til både kræftramte og deres pårørende og og i dialogen med det sundhedsfaglige personale. I USA er psykologi et anerkendt redskab på The National Cancer Institute og bruges på flere og flere amerikanske kræftklinikker.

I Danmark kan man få tilskud til psykologhjælp, hvis man henvises fra egen læge. Henvisningen kan benyttes til psykologbistand hos psykologer der har overenskomst med sygesikringen.

close
Søg på dette site