Dansk Brystkræft OrganisationForsidenDansk Brystkræft OrganisationKalenderDansk Brystkræft OrganisationDBObladetDansk Brystkræft OrganisationMedlemmerDansk Brystkræft OrganisationStøt DBODansk Brystkræft OrganisationKontaktDansk Brystkræft OrganisationNyttige linksDansk Brystkræft OrganisationSøg
Dansk Brystkræft OrganisationDansk Brystkræft Organisation
StøtBliv medlem

Metastaserende Brystkræft

Illustration Michelle Farrington

Metastaserende brystkræft er betegnelsen for det, der sker, når kræftceller fra brystkræften spreder sig i resten af kroppen. Cellerne bliver ført med blodbanen og man kan få metastaser - eller dattersvulster - i de indre organer som nyrer, lever, lunger eller i knoglerne eller hjernen.

Man kan være i en situation hvor man allerede på diagnosetidspunktet har metastaserende brystkræft, men der kan også gå mange år, før man får metastaser i andre dele af kroppen.

Som brystkræftopereret er det vigtigt hele tiden at være opmærksom på hvordan man har det, om der sker ændringer, som man ikke kan forklare. Det er også vigtigt at man, hvis man opsøger læge fordi man har mistanke om metastaser, helt tydeligt forklarer hvad man oplever, samt at man tidligere er opereret for brystkræft.

Knoglemetastaser

Lægemiddelvirksomheden Amgen AB har en hjemmeside knoglemetastase.dk med information om hvad knoglemetastaser er, hvordan de ytrer sig og hvilke behandlingsmuligheder der er for at lindre symptomerne.

Formålet med behandling af knoglemetastaser er at lindre symptomer og forebygge komplikationer som fx knoglebrud. Behandlingen kan også bremse væksten af knoglemetastaser og evt. få dem til at skrumpe.

MBC-gruppen - en undergruppe i Dansk Brystkræft Organisation

Dansk Brystkræft Organisation har en undergruppe - MBC-gruppen - som består af medlemmer med metastatisk brystkræft - her kan man frit tilslutte sig. Gruppen arbejder for af udbrede kendskabet til metastatisk brystkræft og arrangerer seminarer om emnet.

MBC gruppen finder du her

close
Søg på dette site