BrystkræftforeningenForsideBrystkræftforeningenPressekontakt og nyhedsarkivBrystkræftforeningenKalenderBrystkræftforeningenWebshopBrystkræftforeningenMagasinet BrystkræftBrystkræftforeningenMedlemmerBrystkræftforeningenStøt osBrystkræftforeningenKontaktBrystkræftforeningenNyttige linksBrystkræftforeningenSøg
BrystkræftforeningenBrystkræftforeningen
StøtBliv medlem
Camilla Sander på forsiden af Berlingske Tidende

Camilla Sander på forsiden af Berlingske Tidende

28. mar 2022

På seks år er der sket en stigning på 41 procent i antallet af kvinder, der undersøges for en konkret mistanke om at lide af brystkræft – fra 18.020 i 2014 til 25.426 i 2020, skriver Berlingske

Camilla Sander, Næstformand i DBO, der fik brystkræftdiagnosen i 2018 og nu er i behandling for brystkræft med spredning, fortæller til Berlingske, at hun selv måtte gøre noget aktivt for blive undersøgt hurtigt, da hun første gang mærkede, at hun havde en knude i brystet.

"Jeg brugte min sundhedsforsikring for at blive undersøgt på et privathospital. Der var nemlig ventetid i det offentlige system." fortæller hun.

Det betød at Camilla nåede at få diagnosen på et privathospital, før hun fik en tid til klinisk mammografi i det offentlige system. (Klinisk mammografi også kaldet triple undersøgelse består af en lægeundersøgelse (lægerne ser på brysterne og føler begge bryster grundigt igennem for at mærke efter knuder) en billedundersøgelse, der består af både af en mammografi og en ultralydundersøgelse. Hvis man ved disse undersøgelser finder en knude, bliver der taget en vævsprøve (biopsi) fra knuden, som bliver undersøgt.)

"Det er ikke rimeligt, at man skal gå og vente på at blive indkaldt til undersøgelse, når der er en kraftig mistanke om, at det er noget alvorligt,« siger Camilla i artiklen.

Camilla får behandling og bliver undersøgt hyppigt. Hun håber, at hun, at den behandling, hun får virker, og at sygdommen ikke udvikler sig.

"Når det ikke længere er sådan, at den behandling jeg får kan holde sygdommen i skak, håber jeg, at der kommet et nyt mirakelmiddel, som kan sikre at jeg er her så længe som muligt, og at Medicinrådet giver grønt lys til at jeg og andre i samme situation får gavn af det," siger Camilla.

Udover Camilla Sander er DBO's formand, Anja Skjoldborg Hansen, Niels Kroman, Brystkirurg og cheflæge hos Kræftens Bekæmpelse og Karin Friis Bach, Formand for sundhedsudvalget i Danske Regioner citeret i artiklen.

Få adgang til artiklen her (man skal være abonnent for at kunne læse hele artiklen)

 

close
Søg på dette site